COVID-19 Information

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Asociacioni i Përkthyesve të Maqedonisë mbajti konferencën në UEJL

Asociacioni i Përkthyesve të Maqedonisë --MATA-- mbajti konferencën e tretë ndërkombëtare, të shtunën më 24 tetor 2015, në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë.

Konferenca tuboi rreth gjashtëdhjetë përkthyes nga Maqedonia dhe rajoni më i gjerë. Në Konferencë morën pjesë edhe dy mysafirë të shquar nga Kroacia: Gabriela Banic, presidenti i Shoqatës Kroate të përkthyesve dhe interpretuesve gjyqësor, dhe Ozren Dolezl, përfaqësues i Shoqatës Kroate të Përkthyesve Letrarë.

Konferenca u hap nga presidentja e Asociacionit të Përkthyesve të Maqedonisë, Irena Kacarski-Kimova dhe Provosti i UEJL-së, Andrew Goodspeed, i cili në cilësi të nikoqirit foli para të pranishmëve.

Konferenca kishte panel diskutimet në tre tema kryesore - aspekte të biznesit të profesionit të përkthimit; përkthimi gjyqësor dhe përkthimi letrar.

Google+