COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!
Export

Муртезан Исмаили

Факултет : Современи науки и технологии
Функција : Редовен професор
Вид на вработување : Скратено работно време
Лични податоци
E-mail : murtezan.ismaili@seeu.edu.mk
Телефон : 00389 44 356 284
Јазици ( Самоевалуација )
Albanian
Native
Macedonian
C2 - Proficient
Croatian
C2 - Proficient
Serbian
C2 - Proficient
Turkish
B2 - Upper Intermediate
English
B1 - Intermediate

Образование

 • Oct 1982 - Jun 1986: PhD in Biochemistry
  University of Zagreb, Zagreb, Croatia
  Thesis: "Sinteza novih kumarinskih derivata sa potencijalnim antikancerogenim dejstvom"

 • Oct 1974 - Jun 1976: Master of Science in Biochemistry
  University of Zagreb, Zagreb, Croatia

 • Oct 1968 - Jun 1972: Bachelor of Science in Biochemistry
  University of Prishtina, Prishtine, Kosove

Работно искуство

 • 2005 - Present : Director of Institute for Environment and Health
  SEEU, Tetovo, Macedonia
  Type of business or sector: Education and research

 • 1999 - 2005: Mayor
  Municipality of Tetovo, Tetovo, Macedonia
  Type of business or sector: Local government

 • 1975 - 1999: Professor
  University of Prishtina, Prishtine, Kosove
  Type of business or sector: Education and research

Google+