COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!
Export

Мерал Шехаби

Факултет : Јазици, култури и комуникација
Функција : Доцент
Вид на вработување : Цело работно време
Лични податоци
Датум ма раѓање : 3 ноември
E-mail : m.shehabi@seeu.edu.mk
Адреса : Ilindenska bb. Tetovë 1200
Телефон : +389 44 356 258
Факс : +389 44 356 001
Јазици ( Самоевалуација )
Albanian
Native
Macedonian
C2 - Proficient
Turkish
C2 - Proficient
Serbian
C1 - Advanced
English
B2 - Upper Intermediate

Образование

 • Dec 2009 - Mar 2017: Doctor of Philological Sciences
  Faculty: Bllazhe Koneski
  UKIM-Shkup, Shkup
  Specialty: Albanian Literature
  Thesis: "Aspekte te intertekstualitetit në letërsinë e Rilindjes kombëtare"

 • Feb 2004 - Dec 2009: "Magjister i shkencave filologjike"
  Faculty: "Blazhe Koneski " Letersia shqipe"
  Shen "Kiril dhe Metodi", Shkup
  Thesis: ""Dialogu letrar i Naim Frashërit me letersinë ojentale""

 • Sep 1999 - Jun 2003: Profesor i gjuhes dhe letersise shqipe
  Faculty: "Blazhe Koneski" Gjuhe dhe letersi shqipe
  Shen Kiril dhe Metodi , Shkup

Публикации

 • Meral Shehabi-Veseli. Intertekstualiteti në poezinë "Fyelli" të Naim Frashërit. In Publication of paper in international scientific conferences, pp. 173-179. Albas , Tetovë, 6 / 2012.

 • Jehona Rushidi-Rexhepi, Meral Shehabi, Luljeta Adili-Celiku. Elena Gjika si subjekt letrar dhe subjekti në vepren e saj. In Konferenca e IV Shkencore Ndërkombetare e Katedrës së Gjuhës dhe Lëtersisë Shqipe -SEEU, pp. 319. Kolegji Universitas "Biznesi", Prishtinë, 5 / 2011. ISBN 978-9951-561-07-5.

Работно искуство

 • Sep 2003 - Present : Asistent
  Universiteti i Evropës Juglindore, Tetovë, Maqedoni
  Type of business or sector: Mësimdhenie
  Main responsibilities: Gjuhë shqipe për fillestarë 1,2. Shkrim Akademik, Gjuhë shqipe për qëllime specifike, Romantizmi në letërsinë shqipe, Letërsia moderne, Analiza e tekstit letrar, Dimensioni ballkanik i folklorit shqiptar, Letërsi

Google+