COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Натпревар за рецитирање на дела од Шекспир

За средните училишта по повод одбележување на 400 години од смртта на Вилијам Шекспир.

Натпреварот ќе се одржи во петок, 22 април, 2016 год, од 10: 30-13: 00 часот., амфитеатар ЛХ4, зграда на Ректоратот, кампусот на УЈИЕ во Тетово.

Рециталите ќе бидат оценувани од страна на професорите на УЈИЕ, Катедрата на Англиски јазик. Наградите кои ќе се доделуваат:

Прво место – €200
Второ место – €150
Трето место – €100

Петте први места ќе добијат дополнителни награди и сите натпреварувачи ќе добијат сертификати за учество.

Google+