Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Studentët vizitojnë Komisionin dhe Parlamentin Evropian në Bruksel

Në kuadër të aktivitetit tradicional, një grup studentësh të udhëhequr nga Doc. dr. Ylber Sela, nga 17 deri më 22 janar, realizuan një vizitë disaditore në Komisionin dhe Parlamentin Evropian, në Bruksel. Studentët arritën që nga afër të njihen me punën e institucioneve të BE-së në përgjithësi, por  edhe me atë të Komisionit Evropian në veçanti.

Gjithashtu kjo vlerësohet edhe si një mënyrë trajnimi, e cila synon të sqarojë objektivat e proceseve të integrimit në BE dhe politikave që dalin prej saj. Studentët në udhëheqjen e prof. Ylber Selës, u pritën nga znj. Erika Zuderell, përfaqësuese e Komisionit Evropian në Drejtorinë për arsim dhe kulturë, ku më pas enkas për ta u mbajtën edhe disa ligjërata në temën: “Roli dhe funksioni i institucioneve evropiane” nga z. Jo Vendercappellen, “Integrimi i Ballkanit Perëndimor në Unionin Evropian me fokus të veçantë në Kosovë” nga z. Stefano Dotto dhe “Integrimi i Ballkanit Perëndimor në Unionin Evropian me fokus të veçantë në Maqedoni”, nga z. Per Ibold etj.
Më pas, studentët në kuadër të programit vizituan edhe ambasadorin e Maqedonisë në UE, Prof. dr. Blerim Reka, i cili i njoftoi ata për perspektivat e Ballkanit Perëndimor drejt UE-së, dhe për sfidat këtij rrugëtimi, duke përfshirë çështjen e emrit, hapjen e negociatave, çështjen e liberalizimit të vizave për Kosovën dhe Shqipërinë etj. Vizita e ardhshme pritet te realizohet nga fundi i muajit maj të këtij viti.
Google+