COVID-19 Information and Protocol

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Thellohet bashkëpunimi mes UEJL-it dhe Ambasadës Italiane

Një delegacion i Ambasadës së Italisë në Maqedoninë e Veriut, i udhëhequr nga Ambasadori i ri SH.T. Andrea Silvestri, sot (28 janar 2021), e vizitoi Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë. Delegacioni u takua me Rektorin, Akad. Prof. Dr. Abdylmenaf Bexheti dhe me Prorektoren për Bashkëpunim Ndërkombëtar dhe Hulumtime, Prof. Dr. Besa Arifi.

Gjatë vizitës, e cila kishte karakter informues, u bisedua për vazhdimin e bashkëpunimit me ambasadën dhe për forcimin e mëtejshëm të lidhjeve dhe partneriteteve të ndërsjella.

Rektori Bexheti, e njoftoi ambasadorin Silvesteri me rrjedhat aktuale në UEJL, mënyrën e funksionimit, udhëheqjen e Universitetit si dhe me disa nga prioritet e Universitetit në të ardhmen e afërt.

Prorektorja Arifi, bëri një retrospektivë të bashkëpunimi të Universitetin tonë me ambasadën dhe universitetet italiane.

Në takim u theksua suksesi i zbatimit të gjuhës italiane si lëndë zgjedhore në Universitet, ku interesi i studentëve për ta mësuar këtë gjuhë është shumë i madh.

Aktualisht realizohen me dhjetëra projekte të përbashkëta mes Universitetit të Evropës Juglindore dhe universiteteve më të njohura italiane.

Google+