COVID-19 Information

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Përfaqësuesit e OJQ-së “World Chicago”, SHBA e vizituan UEJL-në

Një delegacion i OJQ-së “World Chikago”, nga SHBA, i udhëhequr nga kryetarja Peggy Parfenoff, të martën (17 dhjetor 2019), e vizitoi Universitetin e Evropës Juglindore. Përfaqësuesit e OJQ-së amerikane i priti prorektorja për Hulumtim dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar, Prof. Dr. Besa Arifi. Ajo, në emër të rektorit Akad. Prof. Dr. Abdylmenaf Bexheti i falënderoi mysafirët për interesimin për tu njoftuar me veprimtarinë e UEJL-së. Në vijim prorekotrja e prezantoi historikun e Universitetit, themelimin dhe nevojën e ekzistimit të tij si dhe misionin dhe strategjinë e tij.

Presidentja e World Chicago prezantoi programin “Professional Fellowship Programme” që ata e ofrojnë nëpërmjet US Embassy (State Labor Department) që ka të bëjë me shkëmbimin e profesionistëve të fushës së zhvillimit ekonomik ku ngërthehen tema të ndryshme si: sipërmarrja, start-up kompanitë, zhvillimi biznesor dhe mentorim “mentorship”, etj.

Përfaqësuesit ishin të interesuar në veçanti për temën e Rezistencës së komunitetit dhe parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm ku u ndërlidhën më së shumti në temën e multikulturës se si institucioni i qaset kësaj teme , aktivitetet, planet dhe strategjitë afatgjate të Universitetit për ti tejkaluar sfidat e dallimeve kulturore dhe etnike.

Pas takimit vijoi shëtitje në kampus ku u mirëpritën nga përfaqësues të start up kompanive në SEEU Tech Park, ku njëra nga kompanitë aktuale në SEEU Tech park “Inspire 11” veç më bashkëpunon me këtë organizatë për shkëmbim të profesionistëve në Chicago.

Google+