Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Rektori Bexheti: Vizita e adminstratorit të USAID, Mark Green mirënjohje se jemi në rrugë të drejtë

Në kuadër të vizitës në Maqedoninë e Veriut, Universitetin e Evropës Juglindore, sot (13 nëntor 2019), e vizitoi Administratori i USAID-it, Mark Green. Ai, me këtë rast u takua me rektorin Akad. Prof. Dr. Abdylmenaf Bexheti dhe me anëtarë të tjerë të menaxhmentit të Universitetit.

“Vizita e administratorit të parë të Programit për Zhvillim të SHBA-ve (USAID), për ne ka një rëndësi të veçantë në aspektin e mirënjohjes së tyre se jemi në rrugë të drejtë dhe se jemi duke bërë gjëra të drejta. Në fakt, kjo vizitë është vazhdimësi e disa vizitave paraprake, që i kemi pasur nga partneri strategjik, Universitetit Indiana, vizita e punës që bënë ata, si dhe pas saj edhe vizita e ambasadores Byrnes.”, tha rektori Bexheti.

Vizita e Z. Green, për ne është në funksion të vlerësimit të kapacitetit institucional, infrastrukturor, akademik dhe hulumtues të Universitetit. Konsiderojmë se një vizitë e nivelit kaq të lartë për ne është kruciale në vigjilje të shënimit të 18-të vjetorit të Universitetit, në momentet kur ne jemi edhe para disa sfidave në rrafshin regjional, siç është emigrimi masiv i popullatës dhe ndikimi në qëndrueshmërinë në të ardhmen.

“Në këtë aspekt, mendoj se jemi në kërkim të mbështetjes strategjike të SHBA-ve për të vazhduar misionin e përbashkët qe e kemi pasur që nga themelimi në vitin 2001.”, tha rektori Bexheti.

Në kuadër të vizitës Z. Green dhe rektori Bexheti bënë një shëtitje në Kampusin e Universitetit dhe më pas morën pjesë në Panairin e kompanive të përkrahura nga USAID në Maqedoninë e Veriut, të cilat kishin ekspozuar veprimtarinë e tyre enkas në Universitetin e Evropës Juglindore.

Galeria e Fotove ->

Google+