COVID-19 Information

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

UEJL shënon 8 – vjetorin e themelimit

Universiteti i Evropës Juglindore në Tetovë, më 20 nëntor, do të shënojë 8-vjetorin e themelimit, ku për këtë qëllim janë paraparë të mbahen aktivitete të larmishme shkencore e kulturore.
Në kuadër të këtyre aktiviteteve, është përgatitur një program festiv, ku do të prezantohen të arriturat e këtij universiteti gjatë tetë viteve të kaluara, do të bëhet promovimi i të diplomuarve në studimet e doktoraturës dhe shumë aktivitete të tjera. Po ashtu, për këtë ditë kontributin e vetë do ta japë edhe Unioni i Studentëve të UEJL-së.
Rektori Universitetit Evropës Juglindore, akademik Alajdin Abazi pritet që të mbajë një referat qendror mbi lindjen dhe zhvillimin e UEJL-së.
UEJL lindi para 8 viteve si nevojë imediate e kohës, pikërisht në vjeshtën e vitit 2001, pas një angazhimi tejet të mundimshëm të Komisionerit të lartë të OSBE-së, Shkëlqesisë së tij, Max Van der Stoel, i cili inicoi idenë e krijimit të një institucioni të arsimit të lartë – të modelit të UEJL-së në Republikën e Maqedonisë. Pra, në rrethana të tilla historike - rrëzë Malit Sharr, u bë realitet Universiteti i Evropës Juglindore. Kështu, njëherësh, Universiteti i Evropës Juglindore u bë edhe institucioni i parë i arsimit të lartë i akredituar nga Bordi i Akreditimit të Republikës së Maqedonisë, në vitin 2001. Këtu, duhet spikatur përkrahjen e pa rezervë të bashkësisë ndërkombëtare – Bashkimit Evropian dhe SHBA-së, për jetësimin e idesë së bërjes së këtij universiteti bashkëkohor që t’i kontribuojë arsimit të lartë në gjuhën shqipe, duke treguar një fleksibilitet të përdorimit të gjuhëve, me çka u mundësoi edhe të tjerëve që të gjejnë hapësirë të mjaftueshme për të studiuar në gjuhën e tyre amtare,  duke u bërë kështu një universitet i hapur për të gjithë të rinjtë që duan të studiojnë.
Gjithashtu, vlen të theksohet se përkrahja e bashkësisë ndërkombëtare gjatë gjithë këtyre 8 viteve, asnjëherë nuk ka munguar.
Google+