COVID-19 Information

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Formohet Komisioni për monitorimin e pandemisë së gripit A/H1N1

Rektori i Universitetit të Evropës Juglindore (UEJL), në Tetovë, Akademik Alajdin Abazi, ka miratuar vendimin për formimin e Komisionit të pandemisë në Universitet, i cili do të monitorojë nga afër gjithë situatën epidemiologjike të gripit të derrave (A/H1N1), në UEJL. Me komisionin në fjalë, do të udhëheq Darko Spirovski, drejtor i Mirëmbajtjes.


Vendimi është marrë nga shkaku se ka një rritje të shkallës së përhapjes së pandemisë së gripit në Maqedoni, rajon dhe gjetkë. Universiteti, me këtë rast, ka rritur shkallen e vigjilencës për të ndërmarrë hapa parandalues ndaj paraqitjeve eventuale të gripit në komunitet.

Komisioni ka për detyrë që të zbatojë Planin e veprimit mbi pandeminë.
Pandemia e gripit të derrave shkaktohet nga një virus i ri i gripit, që përhapet me shpejtësi në të gjithë botën dhe infekton një numër të konsiderueshëm të popullatës.

Gripi i derrit është një infeksion akut viral i rrugëve të frymëmarrjes së derrave, që shkaktohet nga tipi A i virusit të gripit H1N1.

Të gjithë të punësuarit dhe studentët në raste emergjente duhet kontaktuar drejtpërdrejt Sigurimin e qytezës universitare, ose përmes tel. lokal 2200.
Google+