Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Mbahet konferenca ndërkombëtare dyditore për sfidat dhe perspektivat nga tranzicioni në zhvillim

Në UEJL – Shkup, të enjten (13 qershor 2019), filloi Konferenca e 3-të Ndërkombëtare e Biznesit dhe Ekonomisë, me temë: “Nga tranzicioni në zhvillim: Sfidat dhe perspektivat e reja”. Në këtë konferencë, punimet e tyre i prezantojnë profesorë të njohur të fushës së ekonomisë nga universitete të njohura nga vendi dhe rajoni. Folës kryesor të konferencës janë profesorët e njohur ndërkombëtarë, si : Prof. Iraj Hashi, nga Universiteti Starforshir i Mbretërisë së Bashkuar, Prof. Uiliam Bartlet, nga Universiteti i Londrës, akademik Goce Petreski nga Akademia e Arteve dhe Shkencës së Maqedonisë.

“Teknologjia informatike, internet, kompanitë e teknologjisë më të fundit dhe globalizimi, posaçërisht në dekadën e fundit kanë krijuar model krejtësisht të ri të ekonomisë”, tha rektori i Universitetit të Evropës Juglindore, Akad. Prof. Dr. Abdylmenaf Bexheti, në ceremoninë e hapjes së konferencës. Ai kërkoi nga studiuesit, që rekomandimet e tyre të dala nga hulumtimet e bëra të dërgohen te politikbërësit aktual, pasi ata janë shumë të hapur dhe kërkojnë kontribute që do të ndikojnë në zhvillimin dhe përmirësimin e gjendjes së përgjithshme ekonomike.

Konferencën e përshëndeti ministri i Ekonomisë në Qeverinë e RMV-së, Kreshnik Bekteshi, i cili e veçoi UEJL-në si kontribuuesin më të madh në ndihmën që jep në shoqëri duke organizuar konferenca të këtilla shkencore, por edhe me rekomandime dhe bashkëpunim konkret.

“Qeveria me miratimin e programit ekonomik dhe ligjit për arsim sipëror e ka bërë kusht të domosdoshëm bashkëpunimin mes universiteteve dhe pushtetit qendror, me qëllim zvogëlimin e hiper-prodhimit të kuadrove të profilit të njëjtë dhe nxitjen e prodhimit të kuadrove që kërkon tregu”, tha ministri Bekteshi.

Dekania e Fakultetit të Biznesit dhe Ekonomisë, Prof. Dr. Hyrije Abazi, i falënderoi të gjithë pjesëmarrësit për angazhimin dhe kontributin e dhënë për organizimin dhe pasurimin e konferencës.

“Ura, në të cilën gjendet objekti i këtij Universiteti në Shkup, ka simbolikën e fortë të ndërtimit të urave ndërmjet komuniteteve dhe kështu ofron një mjedis ideal për një ngjarje që e trajton sfidën kryesore të tranzicionit drejt pranimit në BE”, theksoi dekania Hyrije Abazi.

Në konferencë me punimet e tyre marrin pjesë rreth 90 studiues, kurse konferenca i zhvillon punimet në dy kampuset e Universitetit, në Shkup dhe më 14 qershor, në kampusin në Tetovë.

Google+