COVID-19 Information

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Në UEJL u mbajt debat për shtypin e lirë

Gazetarë të njohur ishin pjesë e panelit me temë: "Shtypi i lirë - faktor kyç në zhvillimin e një shoqërie demokratike", që u mbajt sot (6 maj 2019), në Universitetin e Evropës Juglindore, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Lirisë së Medias. Paneli u organizua nga Fakulteti i Gjuhëve Kulturave dhe Komunikimit-Departamenti i Shkencave të Komunikimit.

Panelistë ishin: Harun Ibrahimi, Sasho Ordanovski, Migena Gorenca dhe Ismail Sinani, kurse në debat pas prezantimit të panelistëve morën pjesë edhe studentët e drejtimit Komunikimi Ndërkombëtar dhe të Klubit Feminist të Parlamentit Studentor.

Rektori i Universitetit të Evropës Juglindore, Akad. Prof. Dr. Abdylmenaf Bexheti, në fjalimin e tij të rastit tha se liria e mediumeve është bazike për funksionimin e një shoqërie demokratike.

“Liria e mediumeve nuk është vetëm retorik, por përfaqëson edhe ndikimin që mediumet kanë në shoqëritë demokratike. Me mediume të fuqishme sigurojmë funksionalitetin institucional”, tha rektori Bexheti.

Doc. Dr. Demush Bajrami, prodekan i Fakultetit të Gjuhëve, Kulturave dhe Komunikimit, foli për rëndësinë e lirisë së medies dhe se shënimi i kësaj dite me praninë e gazetarëve kaq të njohur e shton rëndësinë që ka kjo ditë.

Ishte mendim i përgjithshëm, se në Maqedoninë e Veriut përmirësime ka, por sërish liria e medias është problematike dhe se mediumet janë të pavarura, por me filtrim.

Google+