Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Rektori Dika: Edhe ndërkombëtarët vlerësojnë se Universiteti i Evropës Juglindore është një brend i suksesshëm që duhet kultivuar

“Këtë vit, Bordi i Universiteti miratoi Strategjinë e zhvillimit të pagëzuar me 4.0. dhe ky plan strategjik përbën edhe një konfirmim të aspiratës për të vazhduar të jemi lider të trendëve të përparuara të arsimit të lartë dhe prodhues të dijes dhe kompetencave të krahasueshme me universitetet euro-perëndimore.”, tha rektori Prof. Dr. Zamir Dika, në fjalimin e tij tradicional të fundvitit para gazetarëve, që u mbajt sot (26 dhjetor 2017), në Universitetin e Evropës Juglindore (UEJL).

“Konfirmimi më i madh erdhi nga vlerësimi i jashtëm ndërkombëtar i universitetit, i realizuar nga Asociacioni i Universiteteve Evropiane, të cilët në raportin e tyre konkluduan se: Universiteti i Evropës Juglindore është një brend i suksesshëm që duhet kultivuar.”, theksoi rektori Dika.

Në kuadër të ndërkombëtarizimit, rektori Dika tha se UEJL e mbylli këtë vit me rreth 50 mobilitete ndërkombëtare të studentëve tanë dhe stafit akademik. Universiteti ynë është një arenë e diskutimit të çështjeve aktuale me partnerët ndërkombëtarë. Po ashtu, sipas tij, patëm debate publike me ambasadorin e SHBA-ve, Xhes Bejli, ambasadorin e BE-së, Samuel Zhbogar; atë të Francës; Gjermanisë, Italisë, Holandës, Polonisë, Mbretërisë së Bashkuar, Komisionerin e lartë të OSBE-së.

“Ky dialog me themeluesit e universitetit është një konfirmim i aspiratës dhe bashkërenditjes së standardeve tona me ato ndërkombëtare.”, tha rektori Dika.

Sipas tij, këtë vit në UEJL 23% të studentëve janë regjistruar në studimet në gjuhë angleze. Vlera e universitetit vazhdoi të njihet edhe këtë vit nga buxheti i shtetit.

“Pra, qëndrueshmëria financiare vazhdoi të sigurohet edhe me përkrahjen e buxhetit të shtetit me 10% financim të aktiviteteve të përbashkëta. Universiteti ynë vazhdon të jetë më produktivi në bashkëpunim me komunitetin e biznesit. Përveç programit të specializimeve që realizohet drejtpërdrejtë me kompanitë e rajonit, të cilët sigurojnë bursën e studentëve, nëpërmjet Qendrës për zhvillim të biznesit po realizojmë projekte për ngritjen e performancës së bizneseve.”, tha mes tjerash rektori i UEJL-së, Prof. Dr. Zamir Dika në brifingun me gazetarë me rastin e festave të fundvitit.

Google+