Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Forumi i biznesit: Në rritje trendi i ikjes së rinisë së kualifikuar nga vendi

Trendi i largimit nga vendi i kuadrit të ri dhe i kualifikuar është bërë shqetësues për mbijetesën e kompanive, theksuan ekspertët e forumit të biznesit në temën "Sfidat e menaxhimit të burimeve njerëzore në kompani në Maqedoni", që u mbajt të martën (19 dhjetor 2017), në Universitetin e Evropës Juglindore.

„Për zvogëlimin e numrit alarmant të kuadrit të ri të kualifikuar që po largohet nga vendi është e nevojshme që kompanitë t’i stimulojnë të punësuarit nëpërmjet të a.q. faktorë të brendshëm dhe të jashtëm”, theksoi dekani i Fakultetit të Biznesit dhe Ekonomisë, Prof. Dr. Izet Zeqiri.

Në forum u theksua fakti se kompanitë vendore nuk janë aspak konkurruese me kompanitë nga vendet euro perëndimore. Akamdemik Abdylmenaf Bexheti, problemin e sheh te drejtuesit e kompanive, të cilët janë kyç për zhvillimin e kompanive në Maqedoni, “prandaj edhe të punësuarit marrin vendime të ikin jashtë vendit dhe të përparojnë në kompani më të suksesshme”.

Në forumin e biznesit, një pjesë e pronarëve të kompanive, prezantuan projekte, të cilët në bashkëpunim me universitetet, por edhe me odat ekonomike në vend, kanë për qëllim t’i motivojnë punonjësit të mbeten këtu dhe më tutje të punojnë në kompanitë e tyre dhe të krijoj në karrierë në profesionin e tyre.

Google+