Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Ligjëratë e ambasadorit Xhes Bejli për studentët e UEJL-së

“Përkrahja e SHBA-ve ndaj aspiratave të Maqedonisë për eurointegrimet ka qenë dhe është e vazhdueshme”, tha ambasadori amerikan në Maqedoni, Xhes Bejli, në ligjëratën që e mbajti sot (12.12.2017), për studentët e Universitetit të Evropës Juglindore (UEJL), në Tetovë.

Temë bosht e kësaj ligjërate ishte lufta kundër korrupsionit, që sipas ambasadorit amerikan është një fenomen që i dobëson institucionet, kurse qytetarët i privon nga mundësia e vetë - realizimit dhe ecjes përpara. Për Shtetеt e Bashkuara të Amerikës është shumë i rëndësishëm respektimi i vlerave si: sundimi i ligjit dhe lufta kundër korrupsionit. Për të luftuar me sukses korrupsionin është e nevojshme krijimi i percepcionit për këtë fenomen te qytetarët dhe institucionet.

“Kjo luftë është e suksesshme kur kemi institucione të fuqishme dhe përfshirje të qytetarëve të një vendi në këtë proces”, tha ambasadori Bejli.

Studentët, që shprehën interes të madh për këtë ligjëratë parashtruan edhe pyetje lidhur me rolin e SHBA-ve në luftën kundër korrupsionit dhe rolin e studentëve në këtë drejtim.

Vlen të theksohet se paraprakisht ambasadori amerikan Xhes Bejli, u takua me rektorin e UEJL-së, Prof. Dr. Zamir Dika, porovostin, Prof. Dr. Andrew Goodspead dhe prorektorin për marrëdhënie ndërkombëtare, Prof. Dr. Blerim Reka.

Google+