Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Instituti "Maks van der Shtul", forum lidhur me Bashkimin Evropian dhe refugjatët

Instituti "Maks van der Shtul", forum lidhur me Bashkimin Evropian dhe refugjatët

Instituti "Maks van der Shtul" i Universitetit të Evropës Juglindore (UEJL), organizoi forumin e radhës në temën “Bashkimi Evropian, refugjatët dhe kufijtë: Sa ndikojnë në Republikën e Maqedonisë?”.

Fjalimin kryesor në këtë forum e mbajti Gerald Knaus, drejtor i Iniciativës Evropiane për Stabilitet. Ai i shpjegoi pasojat e krizës së refugjatëve për politikat dhe zhvillimet e brendshme të Bashkimit Evropian(BE), vendeve anëtare, si dhe vendeve kandidate për anëtarësim në BE.

Forumi u mbajt të martën (7 nëntor 2017), në kampusin e UEJL-së në Shkup.

Ky forum, pos studentëve u ndoq me një interes edhe nga disa hulumtues shkencorë, profesorë dhe ekspertë të kësaj fushe, si dhe nga shoqëria civile, të cilët me paraqitjet, komentet dhe dilemat e ngritura lidhur me çështjet e refugjatëve kontribuuan në shpjegimin e faktorëve të krizës me refugjatë.

Google+