“Si të anëtarësoheni në BE- procesi i negociatave, përvoja sllovene”, ishte tema e ligjëratës së ambasadori slloven në Maqedoni, Alan Bergant, të cilën e mbajti  të hënën ( 15 mars 2010), në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë. " />             “Si të anëtarësoheni në BE- procesi i negociatave, përvoja sllovene”, ishte tema e ligjëratës së ambasadori slloven në Maqedoni, Alan Bergant, të cilën e mbajti  të hënën ( 15 mars 2010), në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë. ">

COVID-19 Information and Protocol

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Ligjëratë e ambasadorit slloven se si të anëtarësohemi në Bashkimin Evropian

            “Si të anëtarësoheni në BE- procesi i negociatave, përvoja sllovene”, ishte tema e ligjëratës së ambasadori slloven në Maqedoni, Alan Bergant, të cilën e mbajti  të hënën ( 15 mars 2010), në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë.

           Me ligjëratën moderoi, Prorektori për Financa dhe Zhvillim fizik, Prof. Dr. Abdylmenaf Bexheti, i cili tha se është shumë e rëndësishme, që studentët tonë të mësojnë për përvojën sllovene në integrimin evropian.

            Ambasadori i Sllovenisë në Maqedoni, Alain Bergant në këtë ligjëratë foli për perspektivat e Maqedonisë dhe vendeve të tjera të Ballkanit në Evropë. Ai tha se problemi i emrit mes Shkupit dhe Athinës,  do të duhej të zgjidhet gjatë presidencës spanjolle të BE-së.

 

            Lidhur me çështjen e liberalizimit të vizave, Bergant foli për nivelin e përgatitjes në këtë drejtim të vendeve të Ballkanit, siç janë Bosnja dhe Shqipëria, por nuk duhet harruar edhe Kosova, e cila më nuk mund të konsiderohet si vrima e zezë e Ballkanit.

 

            Ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Nexhati Jakupi, foli për aktivitet e Qeverisë, me theks të veçantë të kësaj ministrie rreth përmbushjes së obligimeve të parapara për integrim në BE.
Google+