Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Solemnisht u hap manifestimi tradicional “Ditët e Alfabetit”

Në organizim të Institutit të Trashëgimisë Kulturore, sot (14 nëntor 2023), në Shkup u bë hapja solemne e edicionit të pestë të manifestimit tradicional “Ditët e Alfabetit”, në të cilin fjalim rasti mbajti edhe Rektori i Universitetit të Evropës Juglindore, Akad. Prof. Dr. Abdylmenaf Bexheti.

Në fjalimin e tij, Rektori Bexheti përpos që konstatoi ngecje në zbatimin e plotë të gjuhës shqipe, berri thirrje te institucionet që komunikimet zyrtare t’i bëjnë dygjuhësore, pavarësisht kush i drejton ato, gjë që akoma nuk ndodh me konsekuence. Ai, gjithashtu u bëri thirrje që të eliminohen shprehitë që fëmijëve tanë në emër të modernizimit të lejohen mes vete edhe në familje të komunikojnë në gjuhën angleze.

Hapja e manifestimit u bë në sallën solemne të Qeverisë së Maqedonisë së Veriut, si dhe u promovua botimi i veçantë “Ditët e Alfabetit” nr. 4 nga edicioni i kaluar.

Google+