COVID-19 Information and Protocol

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Donacion i ri nga Qendra për Menaxhimin e Krizave për Laboratorin NICS VR të UEJL-së

Bashkëpunimi ndërmjet UEJL-së dhe Qendrës për Menaxhimin e Krizave (CMC) po vazhdon me një donacion të ri nga QMK për Laboratorin NICS VR të UEJL-së.

Ky donacion është pjesë e projektit NICS të koordinuar nga Urim Vejseli dhe përbëhet nga dy dron të specializuar dhe një sistem të fuqishëm kompjuterik. Me këto pajisje të reja, NICS VR Lab ka rritur kapacitetet teknike dhe tani përveç pajisjeve VR dhe AR ka edhe UAV që do të përdoren për të mbështetur reaguesit e parë gjatë emergjencave.

Këto pajisje të nivelit të lartë do të mbështesin më tej hulumtimet aktuale të bëra nga anëtarët e stafit tonë në fushën e terrenit 3D dhe hartëzimit të ndërtesave duke përdorur fotogrametrinë. Aplikimi i hulumtimit tonë është prezantuar më herët në terren gjatë stërvitjes së NATO-s EADRCC të mbajtur në Ohër gjatë shtatorit të vitit 2021. Duke përdorur pajisjet e reja ky proces do të realizohet shumë më saktë dhe me efektivitet.

Google+