COVID-19 Information

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Vizitë e përfaqësuesve të Ambasadës Gjermane në UEJL

Frank Stößel, sekretar i parë dhe Sonja Bohnet, udhëheqëse e sektorit të kulturës dhe shtypit në  Ambasadën e Republikës Federale të Gjermanisë në Shkup, të martën, më 03. nëntor 2009 kanë qëndruar për një vizitë pune në Departamentin e Gjermanishtes, me ç'rast janë takuar me udhëheqësin e Departamentit të Gjermanishtes, Assoc. Prof. Dr. Gëzim Xhaferri dhe me Prof. Dr. Robert Schmitt-Brandt, mësimdhënës gjerman në Departamentin e Gjermanishtes, dërguar nga Fondacioni gjerman Johann Gottfried Herder, dhe në mënyrë të veçantë janë interesuar për aktivitetet e Departamentit të Gjermanishtes në UEJL.

Përfaqësuesit e Departamentit të Gjermanishtes me këtë rast falënderuan stafin e Ambasadës gjermane për vizitën dhe interesimin e tyre për UEJL resp. Departamentin e Gjermanishtes. Ndër të tjera u potencua nga të dy anët se vizitat e tilla i kontribuojnë thellimit të bashkëpunimit ndërinstitucional.

Ambasada e Gjermanisë vlerësoi lartë veprimtarinë e Departamentit të Gjermanishtes, i cili jep kontribut të pamohueshëm për përgatitjen e mësimdhënësve të gjermanishtes, si gjuhë e huaj, si dhe për përhapjen e gjermanishtes si gjuhë e huaj në rajon. Gjithashtu nga pala gjermane u tha se Ambasada gjermane mbetet e dhe më tutje e angazhuar për vazhdimin e bashkëpunimit dhe marrëdhënieve edhe ashtu të shkëlqyera me UEJL-në. Institucion ky,  i cili tanimë vite me radhë nxjerrë kuadro të kualifikuara në mënyrë të shkëlqyeshme, të cilat tashmë po luajnë një rol të rëndësishëm në integrimin e vendit tonë në UE.
Google+