COVID-19 Information

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Në UEJL Shkup mbahet tryeza e rrumbullakët për digjitalizimin e sistemit të menaxhimit të krizave

Në Universitetin e Evropës Juglindore në Shkup, në kuadër të projektit NATO SPS NICS, sot (2 korrik 2019), në organizim të Qendrës për Menaxhim me Krizat, u mbajt tryeza e rrumbullakët, me temë “Digjitalizimi i sistemit të menaxhimit të krizave”. Gjatë këtij aktiviteti profesorë dhe ekspertë të fushës prezantuan punimet e tyre lidhur me menaxhimin e krizave, duke dhënë pikëpamjet e tyre për sistemin dhe rastet konkrete të menaxhimit të krizave.

Duke elaboruar eksperiencat dhe potencialin digjital të Universitetit në përgjithësi dhe Fakultetit të Shkencave Kompjuterike në veçanti, rektori i UEJL-së, Akad. Prof. Dr. Abdylmenaf Bexheti i falënderoi organizatorët për mbajtjen e kësaj tribune shkencore në hapësirat e UEJL-it, duke ofruar të gjitha potencialet institucionale, nga ekspertiza e burimeve njerëzore, kapacitetet teknike (laboratorët), deri te ato hapësinore, në funksion të avancimit dhe zbatimit të zgjidhjeve digjitale në sistemin e menaxhimit me kriza. Me ofertën ,,shkenca ne funksion të sigurisë” (Science for Security), rektori Bexheti ofroi bashkëpunimin e me tejmë edhe ne format e konzorciumit me institucionet tjera në Republikën e Maqedonisë se Veriut.

Fjalim përshëndetës mbajtën edhe ministri i Shoqërisë së Informacionit dhe Administratës, Damjan Mançevski dhe drejtori i Qendrës për Menaxhim me Krizat, Agron Buxhaku, kurse me sesione të veçanta udhëhoqën dekani i Fakultetit të Shkencave dhe Teknologjive Bashkëkohore, Prof. Dr. Adrian Besimi dhe dekani i Fakultetit të Shkencave Shoqërore Bashkëkohore, Prof. Dr. Memet Memeti.

Google+