COVID-19 Information

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Profesorë universitarë dhe përfaqësues të OJQ-ve nga Graci i Austrisë e vizituan UEJL-në

Të enjten (2 maj), në kampusin e UEJL-së, në Tetovë qëndroi për vizitë një delegacion i përbërë nga më shumë profesorë universitarë dhe përfaqësues të organizatave joqeveritare nga Graci i Austrisë, të cilët momentalisht gjenden në një vizitë studimore për edukim politik në Maqedoninë e Veriut.

Vizita organizohet nga Qendra e Studimeve të Evropës Juglindore e Universitetit të Gracit (Centre for Southeast European Studies of Graz University).

Delegacioni u pritë nga prorektorja për Hulumtim dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar, Prof. Dr. esa Arifi, e cila i njoftoi me historikun dhe zhvillimin e UEJL-së, si dhe me rolin e këtij institucioni në zhvillimin e arsimit sipëror në Maqedoninë e Veriut. Po ashtu, ajo i njoftoi mysafirët edhe me rëndësinë që ka Marrëveshja Ohrit në zhvillimin e shtetit multietnik.

Google+