COVID-19 Information and Protocol

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Mbi 80 kompani të interesuara për të angazhuar studentët e UEJL-së

Panairi i Karrierës, që u mbajt sot (23 prill 2019) për të katërmbëdhjetën herë në Universitetin e Evropës Juglindore, ishte një mundësi për punëdhënësit potencial të takohen me studentët dhe të shqyrtojnë mundësitë për punë praktike dhe punësim.

Në këtë ngjarje merrnin pjesë mbi 80 kompani, të cilët në stendat e tyre kishin ekspozuar veprimtarinë e tyre, kurse ishin të pranishëm edhe përfaqësues të tyre, të cilët shqyrtonin CV-të e studentëve për angazhim të mundshëm të tyre. Panairi u organizua nga Qendra e Karrierës e UEJL-së.

Panairin e shpalli të hapur rektori i UEJL-së, Akad. Prof. Dr. Abdylmenaf Bexheti, i cili u dëshiroi kompanive dhe studentëve të komunikojnë sa më shumë dhe të arrijnë sa më shumë marrëveshje për angazhim.

“Qëllimi i mbajtjes së këtij Panairi është të tregoj se Universiteti është shumë i interesuar të dëgjoj zërin dhe kërkesat e kompanive. Ne jemi shumë të kënaqur se produkti ynë akademik është shumë i rëndësishëm për kompanitë dhe kjo po dëshmohet me pjesëmarrjen masive të kompanive dhe me të dhënat e qendrës së karrierës, ku në kushte të papunësisë prej 22%, mbi 60% e studentëve tanë të sapo diplomuar arrijnë të punësohen”, tha në fjalimin e tij rektori Bexheti. Ai e theksoi faktin që Senati i Universitetit ka miratuar Ofertën e re akademike, ku për këtë vit do të ketë programe të reja studimore, si: Financat dhe Bankat, TI në Drejtësi, Ndërmarrësia dhe se të gjitha do të jenë katërvjeçare.

Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë Veriperëndimore (OEMVP), Nebi Hoxha, në fjalimin e tij, tha se ky Panair dëshmoi se bashkëpunimi mes Universitetit dhe OEMVP-së është në nivelin më të lartë dhe se shpresa jonë janë studentët. Ai, po ashtu u bëri thirrje kompanive që të detektojnë kuadrin e tyre këtu, pasi duam që rinia ta gjejë vendin e duhur në shoqërinë tonë.

Në panair morën pjesë kompani të njohura nga vendi dhe në përgjithësi i takojnë sektorit privat, por edhe atij publik. Të pranishëm ishin edhe shumë institucione arsimore dhe organizata joqeveritare.

Google+