COVID-19 Information and Protocol

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Rektori Bexheti panelist në Forumin Energjetik në Shkup

Rektori i Universitetit të Evropës Juglindore, Abdylmenaf Bexheti, në cilësin e panelistit mori pjesë në Forumin energjetik për Planifikimin e së Ardhmes së Energjisë (MEF Energy Forum), të bashkë-organizuar nga Instituti ZIP dhe Amabasada e SHBA-vë në Shkup, që u mbajt në Shkup, më 13 dhe 14 shtator. Rektori Bexheti foli në panelin me temë “Financat e gjelbra dhe instrumentet e disponueshme të financimit”.

“Sot financat e gjelbërta përbëjnë një game të gjerë të produkteve dhe shërbimeve financiare që mund të ndahen si produkte investimesh, bankare dhe sigurimeve. Instrumentet e energjisë së ripërtërishme, si dhe financat e infrastrukturës se qëndrueshme e bonove të gjelbërta vazhdojnë të mbeten instrumente të rëndësisë së veçantë në aktivitetet e financimeve të gjelbërta. “, tha mes tjerash në prezantimin e tij Rektori Bexheti.

Fjalime në hapjen e këtij forumi kishin kryeministri Zoran Zaev, ambasadorja e SHBA-ve në Maqedoninë e Veriut, Kate Byrnes dhe David Geer, ambasador i Delegacionit Evropian në Shkup.

Në forum marrin pjesë emra të njohur dhe ekspert botëror të energjetikës, përfaqësues të institucioneve publike të vendit dhe rajonit.

Forumi për energjetikën mbahet tradicionalisht dhe ky është edicioni i tretë i tij.

Google+