COVID-19 Information and Protocol

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Profesori Shasivari me ligjëratë kushtetuese para studentëve të Universitetit Shën Petersburg të Floridës së Jugut

Në kuadër të bashkëpunimit midis Universitetit Shën Petersburg të Floridës së Jugut (South Florida st. Petersburg)-SHBA dhe UEJL-së-Fakulteti i Drejtësisë, me rastin e shënimin e 17-të Shtatorit - data e përvjetorit të Kushtetutës së SHBA-ve, Prof. Jeton Shasivari, para 40-të studentëve, mbajti ligjëratë online me temën “Fuqia për të falur e Kryetarit të Maqedonisë së Veriut, si një e drejtë kushtetuese e (pa) kufizuar”.

Ligjërata u moderua nga profesoresha amerikane e së drejtës kushtetuese, Prof. Judithanne Scourfield McLauchlan, kurse studentët amerikan parashtruan shumë pyetje, që dëshmon se interesi i tyre për ligjëratën ishte shumë i lartë.

Prof. Shasivari trajtoi aspektet kushtetuese dhe ligjore të faljeve presidenciale në Maqedoni të Veriut, me fokus në jurisprudencën e Gjykatës Kushtetuese, si dhe pasojat e mundshme ndërkombëtare juridike të faljeve presidenciale të v. 2016, para Gjykatës Evropiane për të drejtat e njeriut në Strasburg.

Google+