Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Prof. Dr. Blerim Reka, Ekspert – kryesues për kapitullin e 24 të BE-së në Konventën Nacionale të BE-së në RM

Prof. Dr. Blerim Reka, prorektor për marrëdhënie ndërkombëtare në UEJL, u emërua Ekspert –kryesues i grupit punues për Kapitullin 24: "Drejtësi, Liri dhe Siguri".

Më 9 nëntor 2017, në Ministrinë e Punëve të Jashtme të RM, u promovua: "Konventa Kombëtare për BE-në në R.M", një projekt dyvjeçar i mbështetur nga USAID dhe Qeveria e Sllovakisë; si një platformë ekspertësh që do ta mbështesë Qeverinë e Maqedonisë për t'u përgatitur për të trajtuar kapitujt e pranimit në BE, kur vendi të fillojë negociatat e pranimit. Si përvojë e mëparshme e suksesshme e shteteve anëtare të BE-së, kjo konventë kombëtare - më vonë u bë bërthamë e ekipit negociator kombëtar që negocionte kapitujt e BE-së. Nga katër grupet e para të themeluara të punës - për çdo kapituj të BE-së, Prof. Dr. Blerim Reka, prorektor për marrëdhënie ndërkombëtare në UEJL, u emërua Ekspert –kryesues i grupit punues për Kapitullin 24: "Drejtësi, Liri dhe Siguri".

Google+