COVID-19 Information and Protocol

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Ligjeratë: "Konkurenca për masat: Paradigmi i memorjes transakcionale" nga Prof.Dr. Panajota Faturu (Panagiota Fatourou)

Të enjten, 23 shkurt 2017, 12:00, LH4, UEJL - Tetovë

Përhapja e shpejtë e makinave me më tepër bërthama, ka sjellur një revolucion të ri softuare-ik: revolucioni i konkurencës. Në shikim të parë, kjo mund të duket e habitshme sepse konkurenca është po aq e vjetër sa edhe kompjuteristika dhe janë të shumta shpikjet e modeleve dhe gjuhëve programuese konkurent. Në fakt, ky revolucion ka të bëjë shumë më tepër se vetë konkurenca: ka të bëjë me konkurencën për masat. Memorja transakcionale (MT) paraqet një paradigmë premtuese për realizimin e këtij qëllimi. Ky prezentim fokusohet në funksionimin e drejtë të sistemeve MT duke u mbështetur në një studim teorik të qasjes dhe sfidave me të cilët përballen këto sisteme.

Google+