COVID-19 Information and Protocol

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!
Export

Shpresa Syla

Fakulteti : Biznesi dhe Ekonomia
Thirja akademike : Profesor inordinar
Angazhimi : Me kohë të plotë
Të dhënat personale
Data e lindjes : 7 tetor 1966
E-mail : sh.syla@seeu.edu.mk
Adresa : Bul. Ilinden No. 335, 1200 Tetovo, North Macedonia
Telefoni : Phone: +38944356061
Celulari : +38975334195

Arsimimi

 • 2008 - 2013: PhD of Economy
  Faculty: Economy and Business
  South-East European University, Tetovo, Tetovo, Macedonia
  Specialty: Ekonomy and Statistics
  Thesis: "Analiza statistikore e problemeve të punesimit dhe papunesise në periudhen e tranzicionit ne R.M"

 • 2000 - 2005: Master of science in Economy
  Faculty: Economy
  University of Prishtina, Prishtina, Kosovo
  Specialty: Management

Publikimet

 • Sh.Syla;. Statistical Analysis of Foreign Investments in the Republic of Macedonia 2010-2016. In International Journal of Advances in Social Sciences Research , pp. No.5- 25 . ASSSRJ, UK, 5 / 2018. ISBN ISSN (2055-0266). (Download)

 • Sh.Syla;. Conflict Management in Organizations . In International Journal of Management Sciences and Business Research , pp. 97-104. USA, 3 / 2018. ISBN ISSN (2226-8235) . (Download)

 • Sh.Syla;K.Bunjaku. Trends and Challenges of Unemployment Rate by Gender in the Republic of Kosovo: A Regional Comparative Study. In Bulding bridges between business research and industry neads, pp. 11. SEEU, "Tetovo, Macedonia", 2 / 2017. ISBN ISCBE’17 . (Download)

 • R.Rakipi, Sh.Syla. SylaTrends and Challenges of Female Unemployment in the Republic of Macedonia: A Regional Comparative Study. In Journal of Economic and Social Studies,Volume 6, Number 2, fall 2016. , pp. 21. Burch University,Sarajevo,RBH,, Sarajevo, Republic of BH., 10 / 2016. ISBN ISSN 1986 – 8502, do. (Download)

 • S.Syla,Sh.Syla. The challenges of human resource management in Middle Schools in Republic of Macedonia. In Reforma 1/2015, pp. 11. ISLD-R.K, Gjilan, Kosova, 3 / 2015. ISBN 1800-9794. (Download)

 • Sh.Syla,G.Rexhepi. Quality Circles: what do they mean and how to implement them?. In International Journal of Academic Research in Business and Social Sciences , pp. 9. www.hrmars.com/journals, UK, 12 / 2013. ISBN ISSN: 2222-6990. (Download)

 • Sh.Syla. Application of multiple linear regression analysis of employment through ALMP. In International Journal of Economics and Menagment , pp. 11. Human Resource Management Academic Research Society, 11 / 2013. ISBN ISSN: 2222-6990 . (Download)

 • S.Syla,S.Alija . A mathematical model on employment versus several factors in Macedonia . In International Journal of Academic Research in Business and Social Sciences, pp. 6. www.hrmars.com/journals, UK, 8 / 2013. ISBN ISSN: 2222-6990. (Download)

 • M.Sejdini,S.Alija,Sh.Syla,A.Bexheti. An evaluation of Criteria of High School Graduates of North-West of RM to choose their University. In Economic & Social Challenges and Problems , pp. 14. FE-Tirane, Tirana, 12 / 2011.

 • S.Alija,Sh.Syla,A.Bexheti,Ll.Puka. Middle-income class at the municipality of Tetovo. In The Sixth International Annual Meeting of Alb-Science Institute., pp. 10. Alb-Science, Tirana, 9 / 2011.

 • Sh. Syla & S. Alija. Përmbledhje Ushtimesh dhe Problemsh nga Statistika. In Alma-Shkup, pp. 204. SEEU, Tetovo, 6 / 2011. ISBN 978-6-08-45034. (Download)

Përvoja e punës

 • Dec 2019 - Present : Associate Professor of Economy and Applied Statistic
  South East European University, Ilindenska 335, Tetovo 1200
  Type of business or sector: Faculty of Business and Economics

 • Sep 2013 - Dec 2018: Assistent.Pr.
  "South East European University"., Ilindenska bb - Tetove
  Type of business or sector: Highr education -University

 • Sep 1999 - Aug 2002: Mesimdhenese
  " 8 Shtatori" , Tetove
  Type of business or sector: Shkolla e mesme

 • Sep 1994 - Aug 1999: Mesimdhenese
  " Mosha Pijade" , Tetove
  Type of business or sector: Shkolla e Mesme

Google+