Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

“SEEU” bëhet pjesë e Eduroam

Brendi i Universitetit të Evropës Juglindore i njohur në terma ndërkombëtar si “SEEU” bëhet pjesë e Eduroam. Universiteti si anëtar i Eduroam (education roaming) ofron shërbim të sigurt për roaming qasje në rrjetet “wireless” i zhvilluar për komunitetin ndërkombëtar të hulumtim dhe arsimit.Eduroam është rrjet global ëireless që ofron qasje për përdoruesit në hulumtim dhe komunitetin arsimor, nëpërmjet infrastrukturës ëireless të institucioneve pjesëmarrëse në mobilitet dhe duke hequr barrën nga administrata e institucionit për qasje në rrjet si mysafir.
Eduroam është zgjidhje autentike e përbashkët që lejon përdoruesit që vizitojnë institucionet pjesëmarrëse të kenë qasje të sigurt në rrjetet wireless duke përdorur të njëjtat kredenciale, si emri i përdoruesit/fjalëkalimin që ata përdorin në institucionin e tyre në shtëpi për qasje në rrjetin wireless.

Duke filluar në Evropë, Eduroam ka fituar vrull në të gjithë komunitetin e hulumtimit dhe edukimit dhe tani është në dispozicion në 59 vende të botës.

Google+