COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!
Export

Зеќир Кадриу

Факултет : Јазици, култури и комуникација
Функција : Редовен професор
Вид на вработување : Цело работно време
Лични податоци
E-mail : z.kadriu@seeu.edu.mk
Телефон : 00389 44 356 321
Јазици ( Самоевалуација )
Albanian
C2 - Proficient
Macedonian
C2 - Proficient
French
C1 - Advanced
Turkish
B1 - Intermediate
English
A1 - Beginner

Образование

Публикации

 • Zeqir Kadriu. Morfologjia e Gjuhes se sotme shqipe. Tetovo, Macedonia, 2009.

 • Zeqir Kadriu. Norma e Gjuhes Standarde Shqipe,Tetovë,2007, Morfologji e Gjuhës Shqipe (tekst ushtrimesh), 2008. Tetovo, Macedonia, 2008.

 • Zeqir Kadriu, Vebi Bexheti, Ejup Ajdini, . Shkrimi Akademik (doracak për studentë të viteve të para) 2005 Tetovë - Gjuhë shqipe për qëllime specifike, 2006 Tetovë . Tetovo, Macedonia, 2006.

 • Zeqir Kadriu. Krijimtaria poetike e Abdilazis,Islamit,Tetovë-2004, . Tetovo, Macedonia, 2004.

 • Zeqir Kadriu. Libër leximi për klasën e tetë(VIII) botuar në Prishtinë-2003 Kosovë, . Prishtina, Kosovo, 2003.

 • Zeqir Kadriu. " Dialektet dhe te folmet e shqiptareve ne Maqedoni" . Tetovo, Macedonia, Tetovo, Macedonia, 2002. ISBN 9989-2054-0-X.

 • Zeqir Kadriu. Gjuhe shqipe per klasen e VII. Tetovo, Macedonia, 2002.

 • Zeqir Kadriu. Liber leximi per klasen e shtate. 2001, Tirana, Albania, 2001.

 • Zeqir Kadriu. " Ngadhnjimi i Fjales". Tetovo, Macedonia, Tetovo, 1997. ISBN 9989.

Работно искуство

 • Sep 2001 - 2011: Professor
  South East European University, Tetovo, Macedonia
  Type of business or sector: Education and Research
  Main responsibilities: Lecture professor for: Phonetic of Albanian Language Morphology of Albanian Language Methodology of Albanian Language Master studies- Methodology of research

Google+