COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!
Export

Dennis Farrington

Факултет : Правен
Функција : Вонреден професор
Вид на вработување : Скратено работно време
Лични податоци
E-mail : d.farrington@seeu.edu.mk
Адреса : Rectorate Building, SEEU, Ilindenska b.b. 1200 Tetovo, R Macedonia
Факс : +389 44 356 111
Мобилен : +389 70 364 156
Јазици ( Самоевалуација )
English
C2 - Proficient
French
B2 - Upper Intermediate

Образование

Публикации

 • Dennis Farrington and David Palfreyman. The Law of Higher Education. Oxford, Oxford, UK, 5 / 2012. ISBN 978-0-19-960879-9.

Работно искуство

 • Nov 2001 - Present : Secretary-General, Acting Dean of Law, Acting Pro-Rector, President of the Board
  South East European University, Tetovo, Macedonia
  Type of business or sector: Education

 • Sep 1986 - Oct 2001: Deputy Secretary
  University of Stirling, Stirling, Scotland UK
  Type of business or sector: Education

 • Mar 1981 - Aug 1986: Director of HR, Administrative Secretary
  University of Hull, Kingston-Upon-Hull, England, UK
  Type of business or sector: Education

 • Sep 1972 - Feb 1981: Civil servant
  HM Civil Service, London, Belfast and Norwich, UK
  Type of business or sector: Government

Google+