COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Со започнувањето на пролетниот семестар во 2014 година, беше инаугуриран првиот циклус на предавања од Циклусот на дипломатските предавања во 2014. Станува збор за циклуси на јавни предавања еднаш месечно со познати дипломати и амбасадори во рамките на новиот ланчиран модул Циклус на предавања со пријатели на Научниот инстиутот „Макс ван дер Штул“.

Лекции со дипломати

Амбасадорот на ЕУ Аиво Орав

Тема:„ Проширувањето на ЕУ во променлива Европа“

Датум:14 мај 2014

Амбасадорот на Германија во Македонија Гудрун Штајнакер 

Тема:„Билатералната дипломатија наспроти мултилатералната дипломатија- искуствата во Македонија“ 

Датум :08 април 2014

Амбасадорот на Франција Лауренс Ауер

Тема: " Современите принципи и доктрини на француската надворешна политика"

Датум: 31 март 2014

Амбасадорот на ОБСЕ Ралф Брет,

Тема: ”Додадените вредности за земјата на Мисијата на ОБСЕ ”

Датум:26 март 2014

Амбасадорот на Холандија Мариет Шруман

Tема: "Надворешната политика на Холандија"

Датум: 19 Март 2014 

Google+