Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Билтен бр. 26

 • Бестселерите исто така се најчитани и од студентите на УЈИЕ

  Книгата „Педесет нијанси на сиво“ од Е. Л. Џејмс е најчитаниот роман во библиотеката на Универзитетот на Југоисточна Европа следена од универзитетските книги од разни области.

 • Дружење на Шар Планина

  Група студенти и вработени од Универзитетот на Југоисточна Европа, на почетокот на октомври реализираа рекреативна прошетка на патеката од Попова Шапка до месноста „Каменот на Сидол“.

 • Средба со студентите на докторски студии

  Во рамите на Ориентациониот ден за третиот циклус на студии кој се одржа на Универзитетот на Југоисточна Европа во сабота (09 ноември 2013 год.) , студентите на докторски студии имаа можност да се информираат за Универзитетот, за барањата и други информации кои им се потребни за нивните научни студии.

 • Перспективите и состојбата на денешната социолингвистика - Меѓународна конференција на УЈИЕ

  „Дебатите како што е денешнава придонесуваат за лингвистичката комуникација со заедницата и со различните заедници и се докажува старата изрека на истакнатиот научник Еќрем Чавеј местото каде што се населуваа Албанците на Јадранското и на Јонското Море ја одредуваа историската судбина на јазикот и на културата“- рече ректорот на УЈИЕ проф. д-р Замир Дика.

Google+