Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

„Кариера“ за студентите на УЈИЕ

„Кариера“ за студентите на УЈИЕЦентарот за кариера на УЈИЕ од 1 до 5 декември 2011 година во соработка со УСАИД – Националната програма за практична работа и вработување (Моја кариера), организираше предавања за составување биографии и мотивациски писма, како и за составување стратегии за барање работа и за техниките на интервјуирање.

Дводневните сесии се одржаа во просториите на Универзитетот и беа обучени вкупно 376 студенти Албанци и 85 студенти Македонци.

Целта на обуката беше подготовка на студентите за барање работни места или за реализирање на практичната работа во приватните или во јавните институции.

Google+