Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Албанскиот премиер Сали Бериша доби награда за лидерствo на УЈИЕ

Албанскиот премиер Сали Бериша во средата (9 ноември 2011 година), престојуваше во Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово, каде што Институтот за демократија и развој му ја додели годишната награда за Лидерство за 2009 година, а пред многубројните присутни студенти одржа предавање за Евро-атлантските интеграции.„Многу сум трогнатод вашиот топол прием и ви гарантирам дека се чувствувам многу почестен што присуствувамна овој Универзитет. Сакам да ги пофалам ситеоние мажи и жени, професори и студенти, кои во текот на овие 10 години, тука воТетово,изградијаголем храм на слободата, знаењетои светлинатаза сите Албанци и за целото македонско општество“, рече во својотговор премиерот на Албанија, Сали Бериша.

Албанскиот премиер за време на посетата во Тетово, се сретна со градоначалникот, претставниците од ДУТ и беше дочекан од голем број на граѓани на Тетово.

Google+