Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Проф. д-р Замир Дика е реизбран ректор на Универзитетот на ЈИЕ

Проф. д-р Замир Дика е реизбран ректор на Универзитетот на ЈИЕНа посебна седница, во петок (13 jуни 2014 г.), со тајно гласање во првиот круг, од Одборот довербата за на Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ), Проф. д-р Замир Дика ја доби наредните четири години да го води Универзитетот. Ректорот Дика доаѓа на оваа место по завршувањето на првиот мандат, кој успешно раководеше со оваа единствена институција на високото образование во Македонија.

Професор Дика беше избран со мнозинство од вкупниот број на гласови од членовите на Одборот,а изборната постапка беше спроведена во согласност со Статутот на Универзитетот.

Главниот фокус на програмата е на интернационализацијата, зајакнување на истражувачките капацитети и ориентирање кон персонализиран модел на знаење и наука и извонредност во предавањето.

Google+