Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

„SEEU” станува дел од Едуроам

Брендот на УЈИЕ познат како „SEEU” станува дел од едуроам (education roaming). Едуроам е сервис за безбеден светски роаминг пристап низ безжичните мрежи на академските научноистражувачки мрежи.Корисниците кои имаат пристап до својата домашна безжична мрежа, транспарентно и едноставно добиваат пристап и до мрежата на секоја друга институција - членка на едуроам. Значи, едуроам им овозможува на студентите, истражувачите и вработените од институциите учеснички да добијат интернет-врска низ кампусот и кога се во посета на други институции учеснички со едноставно отворање лаптоп.

Едуроамзапочна во Европа, и доби импулс преку истражувачката и образовната заедница и сега е достапна во 59 земји низ целиот свет.

Од почетокот на 2013 година нашиот Универзитет е членка на оваа светска академска научноистражувачка мрежа.

Google+