Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Делегацијата на Унгарската амбасада во посета на УЈИЕ

Во вторник (29 мај 2012), унгарскиот амбасадор во Македонија, Н.Е. Џозеф Бенце и г-дин Атила Пинтер беа во посета на Универзитетот на Југоисточна Европа и се сретнаа со проректорот за истражување проф. д-р Блерим Река и г-дин Луан Ештрефи.Амбасадорот Бенце ја објасни потребата за поблиска соработка помеѓу Амбасадата и ЈИЕУ во одредени области на високото образование. Про-ректорот зборуваше за сегашната соработка со унгарската амбасада и изрази подготвеност на ЈИЕУ за понатамошно продлабочување на соработката.

ЈИЕУ и Унгарската амбасада планират да развијат конкретни предлози за нови можности на соработка кон високото образование.

Google+