COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

СПА Избори 2021/22

Почитувани студенти,

Ве известуваме дека Изборната комисија ги разгледа апликациите на кандидатите за Студентското собрание и асоцијација за академската 2021/2022 година.

Во прилог е Листата на кандидати кои ги исполнуваат условите за да се кандидираат.

Исто така, Ве известуваме дека во продолжение се наведени датумите за гласање:

  • Кампус во Тетово – за втор циклус на студии ќе се гласа на 27.11.2021 година (сабота) од 10:00 до 16:00 часот, училница 803.01.
  • Кампус во Тетово – за прв циклус на студии ќе се гласа на 01.12.2021 година (среда) од 10:00 до 16:00 часот, училница 803.01.
  • Центар Скопје – за прв циклус на студии ќе се гласа на 01.12.2021 година (среда) од 10:00 до 16:00 часот, главен ходник.
  • Центар Скопје – за втор циклус на студии ќе се гласа на 04.12.2021 година (сабота) од 10:00 до 16:00 часот, главен ходник.

Право на глас имаат сите студенти од прв и втор циклус на студии.

Студентите може да гласат за еден од кандидатите независно од факултетот.

За да гласат студентите треба да имат со себе ИД студентска картичка.

Изборнит процес ќе се наблудува од Изборната комисија.

Ве молиме да учествувате и искористе Вашето право за гласање.

Со почит,

Проф. д-р Ендру Гудспид,

Претседател на Изборната комисија на Студентското собрание и асоцијација


СТАТУТ НА СТУДЕНТСКОТО СОБРАНИЕ И АСОЦИЈАЦИЈА


SPA Candidate List 2021/22

Faculty of Business and Economics (BE) Name Year of study
Burhan Zendeli 2nd year (first cycle)
Rafis Xhelili 3rd year (first cycle)
Vaide Jakupi 1st year (second cycle)

Faculty of Law (LAW) Name Year of study
Ajla Abazi 1st year (first cycle)
Gentiana Reka 2nd year (first cycle)
Agron Demiri 3rd year (first cycle)

Faculty of Languages, Cultures and Communication (LCC) Name Year of study
Viktorija Ristovska 2nd year (first cycle)
Besa Abazi 2nd year (first cycle)
Amir Rexhepi 3rd year (first cycle)
Kastriot Elshani 1st year (second cycle)

Faculty of Contemporary Sciences and Technologies (CST) Name Year of study
Demir Demiri 1st year (first cycle)
Arben Ilazi 1st year (first cycle)
Enkela Bexheti 3rd year (first cycle)
Jon Kurtishi 3rd year (first cycle)

Faculty of Contemporary Social Sciences (CSS) Name Year of study
Lirim Esati 2nd year (first cycle)
Zuhejla Xhelili 4th year (3+1)
Adela Murati 1st year (second cycle)

Skopje Campus Name Year of study
Driat Grubi 3rd year (first cycle-BE)
Rilind Ramadani 1st year (first cycle-LAW)
Adem Sopa 3rd year (first cycle-LAW)
Era Memetaj 3rd year (first cycle-LAW)
Arrita Vrenezi 1st year (Undegraduate-LCC)
Besar Zeqiri 2nd year (second cycle-LAW)
Besnik Ramadani 2nd year (second cycle-CSS)
Google+