COVID-19 Information and Protocol

South East European University
bringing knowledge to life!
Export

Zeqir Kadriu

Faculty : Languages, Cultures and Communications
Position : Full Professor
Engagement type : Full time
Personal data
E-mail : z.kadriu@seeu.edu.mk
Telephone : 00389 44 356 321
Languages ( Self-evaluated )
Albanian
C2 - Proficient
Macedonian
C2 - Proficient
French
C1 - Advanced
Turkish
B1 - Intermediate
English
A1 - Beginner

Education

Publications

 • Kadriu, Z; Gjuha standarde në Republikën e Maqedonisë duhet të mbrohet me ligj (Sfidat e studimeve albanologjike në fillim të shekullit XXI. Materialet e punimeve të takimit të parë shkencor ndërkombëtar të albanologëve të rinjë).. Alma, Shkup, Maqedoni, 2017.

 • Kadriu, Z; Dekada e heshtjes dhe dhembjes krenare; Abdylaziz Islami; Në jetë i qetë në shpirt tërmet (Aktet e konferencës së IX shkencore ndërkombëtare). Alma-Grafika, Shkup, Maqedoni, 2016.

 • Kadriu, Zeqir; Gjergj Fishta Vizionar proevropian që në Kongresin e Manastirit. Instituti Albanologjik , Prishtinë, 2016.

 • Kadriu, Zeqir; Musine Kokalari simbol i rezistencës për demokraci (Me rastin e 100-vjetorit të lindjes). 2016, Gjirokastër-Shqipëri, 2016.

 • Kadriu, Z; Porosia dhe roli i delegatëve të Kongresit të Manastirit për shpalljen e pavarësisë së Shqipërisë. Buletini shkencor"Dardanija"-5, Pejë-Kosovë, 2016.

 • Kadriu, Besa; Kadriu, Zeqir; Multiethnic ethnic societies, the challenges in the end of the century - case of Macedonia. CRC Journal. Vol.2 No. 3-4 Skopje, Macedonia, Skopje, Macedonia, 2015.

 • Kadriu, Besa; Kadriu, Zeqir; Multi ethnic societies,the challenges in the end of the centurz-case of Macedonia. CRC Journal, Dubrovnik-Croatia, 2015.

 • Shahini, Gentiana; Kadriu, Zeqir; Planet dhe programet mësimore të gjuhës shqipe në shkollat fillore dhe të mesme të ulta në Kosovë-1972-1990. In Java Shkencore, pp. 271-277. Prishtine, 2015.

 • Kadriu, Zeqir; Remzi Përnaska Ambasador i kulturës shqiptare në Evropë. Universiteti "Aleksandar Moijsiu"-Elbasan, Elbasan, 2015.

 • Kadriu, Zeqir ; Veprimtaria kulturore e patriotike e Thimi Mitkos. Universiteti i Korçës, Korçë, 2015.

 • Kadriu, Zeqir ; Mozaik gjuhësor e letrar. Albas, Tiranë, 2014.

 • Kadriu, Zeqir; "Shqypeja e Shqypenis" e Josif Bagerit. Seeu, Gostivar, 2014.

 • Kadriu, Zeqir; Mikrotoponimet në rajonin e Shipkovicës së tetovës. In Studime Sociolinguistike II, pp. 169-172. 2014.

 • Kadriu, Zeqir; Reminishenca deradiane se "Gjuha shqipe po zhbiret". Universiteti"Aleksandar Xhuvani", Elbasan-Shqipëri, 2014.

 • Kadriu, zeqir; Të huajt për shqipen dhe Shqiptarët. In Java Shkencore-Konferencë, pp. 324-329. 2014.

 • Kadriu, Zeqir; Josif Bageri dhe kolonia shqiptare e Sofjes (Konferencë-Gjuha, letërsia dhe kultura shqiptare nga pavarësia deri më sot). "Albas"-Tiranë, Tiranë, 2012.

 • Kadriu, Zeqir; Fisnikërimi e edukimi i Nolit në Ibrik-Tepe (Me rastin e 130-vjetorit të lindjes së Nolit). Universiteti Fan Noli -Korçë, Korçë-Shqipëri, 2012.

Work Experience

 • Sep 2001 - 2011: Professor
  South East European University, Tetovo, Macedonia
  Type of business or sector: Education and Research
  Main responsibilities: Lecture professor for: Phonetic of Albanian Language Morphology of Albanian Language Methodology of Albanian Language Master studies- Methodology of research

Google+